Het verhaal van Catharijne

door Gerard Aaftink

boek-catharijne-voorkant2

Over het boek

Utrecht groeit, en het centrum van de stad groeit mee. Hoog Catharijne, het stationsgebied, het Beurskwartier en binnenkort Merwede groeien uit tot het nieuwe centrum van Utrecht.

Catharijne is de oude naam van dit deel van Utrecht. Het omvat het gebied vanaf het Vreeburg tot ongeveer het Merwedekanaal. De geschiedenis ervan gaat zo’n 1.000 jaar terug. Dit boek beschrijft deze rijke geschiedenis, en de misschien nog wel rijkere toekomst ervan. Het geeft een ander perspectief op de ontwikkeling van Utrecht.

Geschiedenis gaat over gebouwen, over economie en over machthebbers. Maar geschiedenis gaat ook over mensen, en over hoe zij leefden. Tot ongeveer het jaar 1900 werkten veel bewoners van Catharijne op een manier die sinds de middeleeuwen weinig was veranderd. Daarom wordt het verhaal van Catharijne ingeleid door Elisabeth van Huussen, de laatste bleker van het Leidse Veer.

boek-catherijne

Hou me op de hoogte!

Het boek ‘Catharijne, van voorstad tot het nieuwe centrum van Utrecht’ telt circa 256 pagina’s, genaaid en gebonden. De introductieprijs is €39,95. Het boek verschijnt eind 2024. Wilt u op de hoogte blijven wanneer het boek beschikbaar is of alvast reserveren? Laat dan hier uw gegevens achter.

0