in Lesmethoden

Flipping the Classroom is aan het doorbreken. Steeds meer docenten proeven aan het concept en maken eerste films. Telkens weer blijkt dat het erg leuk is om films te maken over je vak! De volgende stap is het verwerken van de films tot een samenhangend lesprogramma. Deze stap blijkt in de praktijk nog best lastig. Inspirerende voorbeelden helpen daarbij. Die geven wij in onze workshops.

Maar ook uw geflipte films kunnen helpen. Deel uw geflipte films, dan krijgt u van ons een presentje.

Steeds meer docenten experimenteren met het maken van films en screencasts die ze gebruiken tijdens hun lessen. Ons gratis E-book over Flipping the Classroom wordt erg veel gedownload en is een regelrechte hit. Er is ook veel vraag naar workshops op gebied van Flipping the Classroom. De eerste resultaten zijn veelbelovend!

De volgende stap is het gebruiken van de geflipte films in de les. Het toepassen van films bij instructie, het gebruiken in de les en het opnemen in het lesprogramma vraagt gerichte aandacht. Het maken van een film is eén ding, bij het maken van een samenhangend lesprogramma komt meer kijken. Hoe doen andere docenten dat?

delen-mens

Deel uw ervaring

Graag bieden wij u de mogelijkheid om ervaringen te delen. Hoe pakt u het aan? Welke problemen bent u onderweg tegengekomen? Wat is de rol van uw manager? Welke praktische tips heeft u voor uw collega-docenten? Deel uw ervaringen met ons!

Hieronder kunt u uw ervaringen delen.

Deel uw films

Natuurlijk bent u trots op uw geflipte films! Misschien bent u wat voorzichtig, is het wel goed genoeg? Maar u heeft wel films waar uw vakmanschap uit spreekt. Deel die films met andere docenten! Daarmee inspireert u collega-docenten, en via hun bijdragen wordt u geïnspireerd.

Films gaan bij voorkeur over ondernemend gedrag en ondernemerschap. Denk hierbij aan de thema’s:

  • Ondernemend gedrag. Dit gaat over [het ontwikkelen van] vaardigheden. Denk hierbij aan de 21th century skills.
  • Dit zijn de goederen of diensten die geleverd worden. Hoe kom je op een leuk idee?
  • Hoe kom je met je klant in contact? H oe overtuig je hem van je toegevoegde waarde?
  • Financiën. Dit is de harde kan van ondernemen. Er is al veel uitleg beschikbaar. Hoe sla je de brug naar studenten met weinig financiële bagage?
  • Hoe regel je je ondernemend project of je bedrijf?

Ons presentje aan u!

Wij geloven in het concept van Flipping the Classroom. Wat ons betreft is het online aanbieden van instructie en lesstof via films een goede werkwijze die goed aansluit bij de moderne student. Daarom is het, volgens ons, een belangrijk onderdeel van het nieuwe onderwijs.

Maar het delen van ervaringen moet wel beter op gang komen. Om dat te stimuleren doen wij u een aantrekkelijk aanbod:

  • Stuur ons uw geflipte film, eén of meer,
  • Wij plaatsen uw film of films op ons openbare You-tubekanaal,
  • U krijgt € 50, = korting op deelname aan een cursus Ondernemend Project of Business Model Canvas. Deze korting is eenmalig, ongeacht het aantal films dat u instuurt.

Ik nodig u van harte uit. Verras ons met uw films!

Recente berichten

Laat een reactie achter

11 − zeven =

0