in Lesmethoden

Workshop  Flipping the Classroom op 6 maart 2014

Met Flipping the Classroom wordt het voor u als docent mogelijk om, met behulp van zelfgemaakte video’s, uitleg te geven over een bepaald onderwerp. De video plaatst u in een online omgeving, bijvoorbeeld De Wereld van de Ondernemer Online. De studenten kunnen de video 24/7 bekijken, dus ook buiten schooltijd.

Door aan deze video een kleine online toets te koppelen kunt u direct vaststellen welke studenten extra uitleg nodig hebben en welke studenten toe zijn aan verwerkings- of verrijkingsstof. Met het verplaatsen van het instructiegedeelte komt er in de reguliere les tijd vrij om te differentiëren op niveau. U draait de les dus om!

Activeer uw studenten

Tijdens de les zet u uw studenten aan de slag met  activerende werkvormen, om bepaalde facetten van het onderwerp verder en dieper te laten oefenen. Flipping the Classroom gaat u als docent  niet minder voorbereidingstijd kosten, maar levert u wel meer mogelijkheden op om te differentiëren in de klas. Tijdens de les kunt u als docent de beschikbare tijd besteden aan individuele studenten, variërende werkvormen, contacten met de buitenschoolse praktijk. Dat vergroot de interactie en verhoogt de motivatie van studenten.

Flipping the Classroom is bij uitstek geschikt om te gebruiken bij onderwijs over ondernemerschap. Leren door te doen, begeleiding op maat en kennis aanleren zodra het nodig is. In deze workshop gaat u zelf aan de slag. U maakt uw eerste geflipte instructiefilm en leert hoe u deze in uw onderwijs kunt toepassen. 

Uw resultaten

  • U bent in staat om met eenvoudige gratis pc software een korte video te maken waarin u instructie geeft.
  • U kunt een aansprekende opbouw van uw instructie maken.
  • U bent in staat om geflipte instructies in uw onderwijs toe te passen. 

Datum en tijdstip

Donderdag 6 maart 2014, van 13.00 tot 17.00 uur. 

Locatie Alfa College

Boumaboulevard 573

9723 ZS Groningen Kosten € 275,- (incl. 21% btw)

Meer informatie

Neem contact op met De Wereld van de Ondernemer via 0346 587888

Er zijn maximaal 40 plaatsen beschikbaar.

Recente berichten

Laat een reactie achter

vijf × vijf =

0