in Marketing en promotie

Elk bedrijf, groot of klein, heeft een eigen website. Niet alleen bedrijven, ook veel mensen hebben een persoonlijke website. Regelmatig hoor ik dat opleidingen meer aandacht willen geven aan het bouwen van een website, als onderdeel van het lesprogramma.
In onze visie is het gebruik van een website een perfect onderdeel van modern ondernemend onderwijs. Wij willen wij docenten daarbij helpen, zodat de studenten aan de slag kunnen met een eigen website. Maar dat kan alleen als scholen meedoen. Daarom vraag ik uw mening. Doet u mee?

Actief gebruik van Internet en de social media zijn een vast onderdeel geworden van ondernemend onderwijs. Meestal is dat in de rol van gebruiker: zoeken naar wat al beschikbaar is. Maar er is veel meer mogelijk.

Je kan Internet en de social media ook gebruiken om je onderwijs in een nieuwe vorm aan te bieden. Je kan het inzetten om je studenten hun aanbod via een website te laten uitwerken. Die werkvorm sluit naadloos aan bij onze aanpak: doen, ervaren en voelen. En met de moderne middelen kan het nog goedkoop ook! Ik zie drie mogelijkheden.

Website

Studenten kunnen hun ondernemend project of hun eigen bedrijf presenteren in de vorm van een website. Daarbij maken ze gebruik van de opzet van De Wereld van de Ondernemer.

Webwinkel

Webwinkels veroveren de markt stormenderwijs. Studenten kunnen een eigen webwinkel bouwen. Als studentbedrijf, bijvoorbeeld Jong Ondernemen, kunnen ze echt ondernemen.

Beoordelingsinstrument

Dit aspect wordt vaak over het hoofd gezien. De website geeft een indruk van de kwaliteit van het bedrijf. Waar moet een goede website aan voldoen? Welke vertrouw ik?

Met moderne middelen kunnen wij docenten en studenten helpen bij het bedenken en realiseren van een website. De studenten gaan zelf aan de slag, laagdrempelig en tegen lage kosten.

Onze vraag aan u

Wij denken dat onderwijs in de vorm van het bouwen van een eigen website een verrijking kan zijn. Maar u weet dat het best!

Daarom heb ik de volgende vragen aan u:

 • Ziet ú toegevoegde waarde in onderwijs waarbij  studenten een eigen website opzetten als onderdeel van een ondernemend project of   studentbedrijf?
 • Welke  toepasingen vindt u belangrijk:
  –       Website?
  –       Webwinkel?
  –       Beoordelingsinstrument?
  –       Anders, te weten………
 • Welke  ideeën over toepassingen heeft u?
 • Doet u of uw opleiding mee?

Reageer

Ik ben benieuwd naar uw mening!
Geef hieronder uw mening.
Of bel 06 10618646

Recente berichten
Reacties
 • André Weber
  Beantwoorden

  In deze tijd van social media en online content is een website voor ondernemers onmisbaar. Studenten moeten zeker worden aangespoord om er een in te richten, als zij dat al niet zelf doen. Er zijn tal van van gratis mogelijkheden, ook met een webwinkel.

  De Student Companies van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben vrijwel allemaal een website. Voor zover ik weet is de beoordeling daarvan niet opgenomen in het beoordelingsformat, omdat het geen verplicht onderdeel is.
  Daar is wel iets voor te zeggen!

Laat een reactie achter

negentien + 20 =

0