in Inspiratie

De meest inspirerende definitie van het begrip “inspiratie” vind ik: inademing, het opzuigen van lucht in de longen. Want frisse lucht, lees frisse ideeën, is wat we regelmatig allemaal nodig hebben. Frisse lucht en inspiratie is geen luxe maar noodzakelijk om mensen, studenten en klanten te blijven boeien. Een paar praktische voorbeelden, ter inspiratie.

Blog inspiratie

Voor veel mensen is het deze en volgende week herfstvakantie. Een perfect moment om er even tussen uit te gaan om te genieten van de herfst, wandelen in een bos met herfstkleuren, wandelen langs het strand tegen de wind in, gewoon leuke dingen doen. Even uit de routine om gedachten en ideeën op te doen.

Het gevoel om weer geïnspireerd te zijn leidt tot nieuwe en creatieve manieren om aan het werk te gaan. Woorden die daar bij passen zijn:

 • Origineel,
 • Vernieuwend,
 • Anders,
 • Out-of-the-box,
 • Vernieuwend.   

Een idee alleen vervliegt al snel. Om te beklijven moet een idee ook te realiseren zijn en van waarde zijn.

Verander je perspectief

Een goede manier om geïnspireerd te raken is het veranderen van perspectief.

Wat gebeurt er als je je invalshoek verandert? Hoe zien je collega’s, je studenten en je klanten jouw aanbod dan? Een ander perspectief kan het verschil zijn tussen middelmaat en succes!

Inspirerende voorbeelden

De afgelopen maanden heb ik verschillende succesvolle voorbeelden van een veranderde toepassing verzameld. Deze kan je hier lezen.

Sommige voorbeelden zijn ingrijpend van aard, en sommige voorbeelden bevatten slechts een kleine twist. Sommige zijn misschien van grote waarde, sommige zijn wellicht slechts aardig. Misschien vind jij ze inspirerend, maar misschien vind jij ze wel voor de hand liggend. Maar één ding hebben de voorbeelden gemeen: ze doen het net even anders.

Jouw inspirerende bijdrage

Heb jij ook een inspirerend voorbeeld van een vernieuwend perspectief?
Stuur je foto met toelichting naar info@dwvdo.nl. Dan plaatsen we jouw bijdrage op de website.
Of reageer hieronder!

Recente berichten
Reacties
 • Wim.rutgers
  Beantwoorden

  Inspiratie versus expiratie
  Uitgaande van onze menselijke, autonome, gaswisseling is er inderdaad sprake van inspiratie/inademing maar gelukkig gevolgd door een nodige expiratie/uitademing. Daar zit wat mij betreft het verschil met de wat meer metonymische vergelijking van enkel inspiratie, het opdoen van nieuwe ideeën, de verwondering die bij toeval leidt tot een creatieve inval. Strikt genomen mooi, dat een andere omgeving/situatie daartoe kan bijdragen. Echter mist nog een volgende stap!

  Terug naar de parallel, wat gaat er gebeuren met de geboorte van het nieuwe idee? Ofwel gaan we de nieuwe creatie ook daadwekelijk expireren/uitademen? Daar zit wat mij betreft de crux! Ideeën, creatieve erupties zijn mooi en vooral nuttig en nodig, dat brengt de mensheid vaak verder (Alexander Bell, James Watt, Henry Ford, Steve Jobs) maar niet zelden blijft het proces hangen bij het idee. Ondernemerschapsonderwijs probeert daarin het verschil te maken en zoekt voortdurend naar een goede balans tussen inspiratie en expiratie, om maar bij de beeldspraak te blijven.
  Wim Rutgers

Laat een reactie achter

twaalf − 9 =

0