in Inspiratie

Danny Verhoeven was 18 jaar oud toen hij zijn eerste bedrijf oprichtte. Hij had toen net zijn mbo-opleiding afgerond. Inmiddels heeft hij meerdere succesvolle bedrijven. In deze gastblog beschrijft Danny zijn ervaring om als pas afgestudeerd mbo-student een bedrijf te starten. Inspirerend voor veel mbo-studenten!

Ondernemen is praktijkervaring

Net zoals veel andere mbo-studenten, ben ik vrij jong afgestudeerd. Toen ik 18 jaar oud was, rondde ik mijn opleiding hbo Marketing & Communicatie af. Ik kon op dit moment doorstromen naar het hbo, maar ik kon er ook voor kiezen om aan het werk te gaan.

Ik voelde er al meteen meer voor om te gaan ondernemen, simpelweg omdat ik frustraties voelde op school. Hier kreeg ik veel theorie, maar deze theorie bracht ik eigenlijk nooit in de praktijk. Door mijn eigen bedrijf te starten, kon ik hier verandering in brengen.

Tijdens mijn studie had ik al een beetje van het ondernemerschap geproefd en dit voelde erg goed. Zo is mijn bedrijf uiteindelijk geboren, al duurde het wel even voor ik echt een succesvolle ondernemer was.

De strubbelingen van een startende ondernemer

Ik ging direct aan de slag met mijn eigen bedrijf, maar ik ben wel tegen problemen aan gelopen. Wat ik lastig vond, was dat ik veel dingen tegelijk wilde doen. Omdat ik zo veel dingen leuk vond en eigenlijk van alles een beetje wilde proeven, had ik geen focus meer.

Nu weet ik dat focus ontzettend belangrijk is als je ondernemer bent en kijk ik regelmatig kritisch naar mijn taken als ondernemer. Is de focus even weg? Dan tik ik mezelf op de vingers en ga ik weer door met mijn kerntaken als ondernemer.

Ik ben van mening dat de beste ondernemers niet van alles tegelijk doen, maar zich op één ding focussen en zich op dit gebied echt ontwikkelen als expert.

Je stopt nooit met leren!

In de eerste jaren als ondernemer ben ik erachter gekomen dat je eigenlijk nooit stopt met leren. Als ondernemer leer je op een andere manier dan een student, maar je steekt wel net zo veel op.

Ik wil mensen dan ook adviseren om altijd open te blijven staan voor nieuwe kennis. Niet alleen als je studeert, maar ook als je jouw diploma al op zak hebt.

Kantoorruimtevinden.nl: door een ondernemer, voor ondernemers

Ik houd me op dit moment volledig bezig met mijn website kantoorruimtevinden.nl. Deze website helpt ondernemers een geschikte kantoorruimte te vinden, overal in het land. Ik heb op dit moment 1900 kantoorruimtes in mijn beheer.

Om mijn klanten nog beter te helpen, ben ik onlangs ook een webwinkel met kantoorartikelen begonnen. Heb je een kantoorruimte gehuurd via Kantoorruimtevinden.nl, dan vind je in mijn online shop alles wat je nodig hebt om deze ruimte te vullen.

Uiteraard richt ik me met mijn webwinkel niet alleen op klanten van Kantoorruimtevinden.nl, maar ook op andere ondernemers. Iedereen is welkom in mijn online shop om de beste kantoorartikelen te kopen.

Een professionele website: onmisbaar voor iedere ondernemer

Ik ben van mening dat iedere ondernemer een professionele website nodig heeft. Heb je eenmaal een website laten maken, dan raad ik je aan om je site te blijven testen, evalueren en verbeteren. Alleen op deze manier haal je zo veel mogelijk bezoekers binnen en verhoog je je conversiepercentage. Laat je website dus niet jarenlang onveranderd online staan, maar blijf lekker bezig om je bedrijf te blijven ontwikkelen.

Ik ben me de afgelopen maanden meer gaan verdiepen in neurowetenschap. Ik probeer te ontdekken wat er allemaal in het brein gebeurt op bepaalde momenten en bij bepaalde acties, zodat ik deze kennis in kan zetten voor mijn bedrijf. Door middel van neurowetenschap probeer ik bijvoorbeeld meer conversie te stimuleren, zowel op Kantoorruimtevinden.nl als in mijn kantoorartikelen webwinkel.

Recente berichten

Laat een reactie achter

elf + zes =

0