in Inspiratie

Ondernemend onderwijs ontwikkelt zich in een rap tempo. De fase van leuke projecten ligt achter ons. Het besef dat de maatschappij vraagt om mensen met een ondernemende houding dringt keihard door. De studenten willen het ook. Nieuwe methoden en technieken bieden nieuwe en uitdagende mogelijkheden voor uw onderwijs. De grootste kans is voor u als docent: u krijgt meer mogelijkheden om uw meerwaarde te gebruiken.

Nieuwe technieken brengen nieuwe uitdagingen, dat ervaar ik ook. Sinds enige tijd hebben we een nieuwe website: www.dwvdo.nl/nieuw. Ik maak gebruik van de nieuwste software: WordPress, Mailchimp, Moodle. En ook gebruik ik LinkedIn en Twitter. Het kostte me enige tijd om me deze technieken eigen te maken. Vooral de onderlinge samenhang vroeg in het begin aandacht.

Nu ik deze technieken kan toepassen heb ik veel meer mogelijkheden. Voorheen schreef ik een tekst, deze stuurde ik naar de webbouwer, die plaatste de tekst, moest ik controleren enzovoort. Nu kan ik mijn teksten zelf publiceren op het moment dat ik kies. Daardoor kan ik inspelen op de actualiteit zodra ik dat wil. De doorlooptijd is korter, de kosten zijn lager.

Uw eigen jus

Het voorgaande gaat over mij. Maar het gaat ook over u als docent. Voor het onderwijs ontstaan er allerhande nieuwe methoden, vaak ook ingegeven door nieuwe technologie. Een concept als Flipping the Classroom is alleen mogelijk vanwege de toepassing van computers en Internet. U kunt uw eigen les in de vorm van een film aanbieden zodra u dat wilt.

Computers worden vaak ingezet om aanwezigheid van studenten vast te leggen, cijfers op te slaan, te administreren. Een gemiste kans. Want de nieuwste leeromgevingen ondersteunen juist het leerproces. Studenten begeleiden, helpen antwoorden te vinden op vragen buiten de gebruikelijke kaders en stimuleren om de praktijk erbij te betrekken.

Daarmee kunt u doen waar u goed in bent: uw eigen jus!

Dit vinden uw collega’s

Regelmatig praten we met de gebruikers van De Wereld van de Ondernemer Online. Dat doen we om te horen hoe het hen als docent bevalt, hoe het de studenten bevalt, wat er meer of beter moet. Daar leren wij van en omdat we de ervaringen van anderen delen met de docenten ontstaan er nieuwe ideeën en inzichten.

Dit zijn quotes van een ROC uit het centrum van het land:

  •   “Een ideale combinatie van structuur en overzicht enerzijds, en alle flexibiliteit anderzijds”
  •   “Alle ruimte om zelfstandig te werken”
  •   “Ik kan aanvullen en daardoor mijn eigen deskundigheid er overheen leggen”
  •  “Alles is afgedekt dus ik heb zekerheid”
  •  “Ze willen les!”

Complimenten

Het is fijn om te horen dat De Wereld van de Ondernemer Online docenten helpt bij onderwijs op gebied van ondernemend gedrag en ondernemerschap. Maar het is slechts een hulpmiddel, net als WordPress, Moodle etc.

Omdat de docent het op zijn eigen manier toepast en zijn waarde toevoegt wordt het een succes: zijn eigen jus!

Recente berichten

Laat een reactie achter

zeventien − zestien =

0