in Algemeen, Inspiratie

Donderdag 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Dat is niet zomaar want de noodzaak om duurzaam te leven wordt steeds duidelijker. Die dag staat het thema “duurzaamheid” ook centraal in het onderwijs.

Duurzaamheid is een breed onderwerp. Het is ook een relatief nieuw onderwerp. Er is nog geen gemeenschappelijk beeld van alle oorzaken en alle gevolgen. Maar iedereen is het erover eens dat duurzaamheid een belangrijk onderwerp is. Het gaat immers over onze toekomst!

Activiteiten binnen het onderwijs

Dat duurzaamheid leeft bij de studenten bleek onder meer afgelopen vrijdag toen opnieuw tienduizenden studenten en scholieren meeliepen met de klimaatmars. Steeds meer bedrijven moeten en willen duurzamer werken. De arbeidsmarkt vraagt om medewerkers die op de hoogte zijn van het thema duurzaamheid.

Veel scholen doen op 10 oktober mee en bieden verschillende activiteiten aan, van activiteiten tot debatten en games. Een goed overzicht van de activiteiten in het onderwijs vind je hier: https://www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl/activiteiten/.

Aan de slag met duurzaamheid

Je moet niet alleen over duurzaamheid praten, je moet er ook mee aan de slag, is een breed gedragen conclusie. Veel opleidingen besteden aandacht aan duurzaamheid in hun curriculum, bijvoorbeeld in de vorm van het keuzedeel Duurzaamheid in je beroep.

Graag ondersteunen wij de Dag van de Duurzaamheid. Dat doen we bijvoorbeeld door prijzen beschikbaar te stellen voor de Duurzame Docent Verkiezing.

Maar we willen wat doen voor alle docenten die met duurzaamheid bezig zijn. Daarom bieden wij onze uitgave “Duurzaamheid in je beroep” aan met een aantrekkelijke korting: € 27,50 plus verzendkosten. Je kunt jouw exemplaren aanvragen via info@dwvdo.nl. Deze actie loopt tot 12 oktober.

Recente berichten

Laat een reactie achter

1 × 1 =

0