in Algemeen

Het thema duurzaamheid staat in de belangstelling, de noodzaak om duurzaam te leven wordt steeds duidelijker. Ook steeds meer bedrijven moeten en willen duurzamer werken. De arbeidsmarkt vraagt om medewerkers die op de hoogte zijn van het thema duurzaamheid. Het is dus belangrijk dat studenten goed weten wat duurzaamheid inhoudt.

Daarom hebben wij een nieuwe methode ontwikkeld die volledig aansluit bij het keuzedeel Duurzaamheid in je beroep C en D. Een realistische en vooral praktische methode, die mbo-studenten goed voorbereid op wat duurzaamheid kan betekenen in hun aanstaande beroep.

Studenten vinden het leuk om in projectvorm te werken aan een opdracht. Zeker als de opdracht ook hun belangstelling heeft, zoals het onderwerp Duurzaamheid. Het uitwerken én realiseren van zo’n project kost geld. Vaak hebben scholen hiervoor te weinig budget.

Omdat wij overtuigd zijn van het nut van deze projecten financieren wij Het Praktijkfonds. Studenten kunnen hieruit, onder voorwaarden, een bijdrage aan de projectkosten krijgen. Zo krijgen studenten de kans om daadwerkelijk bij te dragen aan duurzaamheid.

Duurzaamheid in je beroep

Met onze nieuwe methode willen we studenten helpen om zich het begrip duurzaamheid eigen te maken. Dat doen we op een praktische en realistische manier. Ons uitgangspunt is: er zijn problemen op het gebied van duurzaamheid maar duurzame oplossingen zijn mogelijk. Onze studenten zullen daar de komende jaren aan bijdragen.

De doelen van deze methode
Met de methode streven we drie doelen na:

  1. Het bieden van overzicht over de problematiek rond duurzaamheid, op wereldschaal en op persoonlijk niveau.
  2. Het bieden van inzicht in achterliggende processen.
  3. Het opdoen van praktische kennis en ervaring in de beroepsomgeving. Dit is ook mogelijk in de vorm van het opzetten en uitvoeren van een duurzaam project.

Wilt u meer weten?
Vraag hier informatie aan!

Het Praktijkfonds kan bijdragen!

Studenten hebben vaak goede ideeën. Ze worden enthousiast als ze een bijdrage kunnen leveren. Bijvoorbeeld aan het oplossen van een probleem op het gebied van duurzaamheid.
Maar voor ambitieuze projecten is geld nodig. En het vinden van geld om een project te financieren is vaak lastig. Het Praktijkfonds kan daaraan bijdragen, in €uro’s!

Wat is het Praktijkfonds?

Het Praktijkfonds levert een financiële bijdrage aan projecten van studenten. Op die manier kunnen studenten hun kennis en vaardigheden ook buiten de schoolbanken vergroten.
Het Praktijkfonds is een initiatief van De Wereld van de Ondernemer en WelZoWijs.

Aan de slag met duurzaamheid!

De Wereld van de Ondernemer draagt financieel bij aan het Praktijkfonds. Studenten kunnen maximaal 49% van de projectkosten vergoed krijgen uit het praktijkfonds.

Wilt u weten hoe?
Vraag hier informatie aan!

Informatiebijeenkomsten

Wilt u kennis maken met de nieuwe methode Duurzaamheid in je beroep en met Het Praktijkfonds? Dat kan op:

  • Woensdag 15 mei
  • Woensdag 29 mei en
  • Woensdag 12 juni.

Meldt u hier aan!

Recente berichten

Laat een reactie achter

een × 2 =

0