in Examinering

Opleidingen die in september al begonnen zijn met de keuzedelen werken toe naar de examinering daarvan. Goed nieuws: de examens van de keuzedelen rond ondernemend gedrag en ondernemerschap zijn beschikbaar.

 

Sommige opleidingen staan nu aan het begin van het programma voor de keuzedelen. Andere opleidingen zijn al in september begonnen, en zijn op weg naar de afronding en examinering. Voor beide is het belangrijk te weten dat de examens rond ondernemend gedrag en ondernemerschap beschikbaar zijn.

De examens voldoen volledig aan de eisen van het betreffende keuzedeel. Vanzelfsprekend zijn examens alleen leverbaar aan scholen en niet aan andere “belangstellenden”.

Ondernemend gedrag

Er zijn twee versies van ondernemend gedrag: niveau 1 – 2 en niveau 3 – 4. De onderwerpen van beide zijn gelijk, de diepte en reikwijdte verschilt. Daarom zijn er ook twee verschillende examens.

Het examen bestaat uit een proeve van bekwaamheid en een schriftelijk examen theorie. Het afnemen van de proeve bevelen wij aan voor alle studenten. Het theorie-examen is naar keuze.

Persoonlijk ben ik er wel een voorstander van. Met de begrippen die studenten bij de theorie leren kunnen ze letterlijk woorden geven aan wat ze doen en wat ze voelen.

Examens ondernemend gedrag kan je hier bestellen.

Oriëntatie op ondernemerschap

Het examen van oriëntatie op ondernemerschap bestaat uit een proeve van bekwaamheid. Een schriftelijke toets omtrent theorie is niet zinvol.

Examens oriëntatie op ondernemerschap kan je hier bestellen.

Ondernemerschap

Het examen ondernemerschap is het meest uitgebreide examen. Dit is in lijn met de omvang van 480 SBU ten opzichte van 240 SBU voor de andere keuzedelen.

Het examen bestaat uit:

  • Een PvB examen ondernemingsplan,
  • Een schriftelijk examen financiële administratie,
  • Een PvB promotieplan,
  • Een PvB inkoopplan, en
  • Een PvB verkooppitch.

Examens ondernemerschap kan je hier bestellen.

Nog beginnen met de keuzedelen?

Veel opleidingen  starten deze of de volgende periode met de keuzedelen. Voor wie dan gaat beginnen met de keuzedelen hebben wij een praktische presentatie beschikbaar. Deze kan je hier aanvragen.

Op woensdag 18 januari organiseren we een workshop “aan de slag met ondernemend gedrag”. Deze workshop is perfect geschikt voor docenten die gaan starten met het keuzedeel.

Het is op de valreep maar er zijn nog plaatsen beschikbaar. Je kan je hier aanmelden.

Recente berichten

Laat een reactie achter

15 + een =

0