in Inspiratie, Keuzedelen

Hoe kan je als docent op een inspirerende en actuele manier aandacht besteden aan duurzaamheid? Er is een nieuwe digitale toolbox beschikbaar voor studenten van het mbo, die daar goed bij kan helpen. Deze toolbox is ontwikkeld door de waterschappen. De rol van water in Nederland, klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor stad en land komen aan de orde. Een perfecte aanvulling van het keuzedeel “Duurzaamheid in je beroep”. En nog gratis ook!

 Misschien herken jij het ook: hoe besteed je op een boeiende manier aandacht aan het onderwerp duurzaamheid? Studenten vinden het onderwerp wel belangrijk, maar haken al gauw af. Het onderwerp wordt al gauw óf te oppervlakkig óf te specialistisch óf te problematisch behandeld, staat vaak te ver van hun beleving.

Daarom besteed ik in deze blog aandacht aan een toolbox die niet saai is, niet problematisch is en die aandacht besteedt aan wat ons allen direct raakt; water.

Aandacht voor water

Onder het motto “aandacht voor water” hebben de waterschappen een digitale toolbox ontwikkeld. De rol en het belang van water in Nederland staan daarin centraal. De veranderingen van het klimaat en de gevolgen daarvan worden uitgewerkt. Op een leuke manier, met video’s en verdiepend materiaal.

Dit zijn de links naar de thema’s:

Duurzaamheid in je beroep

Voor het keuzedeel Duurzaamheid in je beroep is de toolbox is perfect te gebruiken.

Informatie over dit keuzedeel kan je hier vinden.

Voor docenten is een uitgebreide docentenhandleiding beschikbaar.

De examens om het keuzedeel af te ronden zijn voorhanden.

 

Graag nodig ik je uit om het lesmateriaal dat de waterschappen hebben ontwikkeld te verkennen. Van harte aanbevolen!

Recente berichten
2 Reacties

Laat een reactie achter

vijf × twee =

0