in Algemeen, Inspiratie

“Hoe pakken andere docenten dit aan?” “Waar haal ik hierover informatie vandaan?” Veel docenten hebben dit soort vragen. Praktische vragen om de les net wat beter te maken en om de les nog wat inspirerender en leuker te maken. Voor de onderwerpen ondernemend gedrag, innovatie, ondernemen en duurzaamheid is een LinkedIn-groep beschikbaar, waar je antwoorden kunt vinden en kunt geven.

Regelmatig zoeken docenten voorbeelden om hun lessen beter te kunnen voorbereiden. Daarbij gaat het om voorbeelden van lessen, om informatie, om presentaties, voorbeelden van werkstukken en vragen over examinering. En soms wil je als docent contact met collega’s of met mensen uit de praktijk van het beroepenveld.

De vraag naar een community waar je dit soort vragen kunt stellen, maar ook vragen van anderen kunt beantwoorden, komt regelmatig voor. Rond het onderwerp “ondernemen” denkt een werkgroep binnen het RVO na over de vraag naar een platform, een netwerk ofwel een community. Ook op het gebied van duurzaamheid leeft deze vraag.

Beschikbaar

Binnen LinkedIn is al een groep voor dit doel beschikbaar. Deze groep bestaat al enige jaren en heeft al bijna 2.000 leden. De leden hebben een verschillende achtergrond: ondernemers, docenten, en managers en bijvoorbeeld mensen met veel specialistische kennis de ze willen delen. De naam van de groep is De Wereld van de Ondernemer, hier kan je de groep vinden.

Binnen de groep kan kennis en ervaring gedeeld worden. Speerpunten zijn:

Maar natuurlijk is er ook ruimte voor andere verwante onderwerpen.

Voor wie nog niet bekend is met de groepen van LinkedIn: je kunt zelf een onderwerp plaatsen. Dat kan een bericht zijn, een tekst, een PDF, een video of een afbeelding. Je kunt commentaar geven op de berichten van anderen, en je krijgt ( hopelijk) commentaar op jouw berichten. De ervaring leert dat hoe meer je zelf bijdraagt aan anderen hoe meer bijdragen je van anderen ontvangt.

Aan de slag!

Wil je met collega’s ervaringen uitwisselen? Ben je op zoek naar mensen met precies díe specifieke kennis of informatie? Of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je eens kijken wat anderen zoal doen?

Meld je dan aan bij de groep en deel je ervaringen!

Recente berichten

Laat een reactie achter

3 × vijf =

0