in Innovatie, Keuzedelen

Vernieuwing en innovatie worden steeds belangrijker in onze samenleving. Veranderingen gaan snel en zekerheden vallen weg. Van een moderne medewerker wordt verwacht dat hij in zijn werk inspeelt op veranderingen en innovaties.

Maar wat is nu innovatie? Hoe speel je als moderne medewerker in op innovatieve ontwikkelingen? Met het keuzedeel Inspelen op innovaties leren studenten in te spelen op innovatieve ontwikkelingen.

Inspelen op innovaties

Inhoud van de methode

De methode bestaat uit drie delen. Het eerste deel A gaat over het begrip innovatie en innovatie in het bedrijfsleven en de samenleving. In het tweede deel B staat de medewerker als persoon centraal: hoe kan jij inspelen op innovaties in je beroep. Het derde deel C bevat praktijkopdrachten om je kennis over innovatie in de praktijk te brengen.

De delen A en B bestaan elk uit vier hoofdstukken. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met  verwerkingsopdrachten die individueel en/of in samenwerking gemaakt kunnen worden.

Deel C bestaat uit opdrachten die in de praktijk van een stage- of leerwerkplek uitgevoerd kunnen worden. De opdrachten zijn gebaseerd op de theorie. Het doel van de praktijkopdrachten is dat de student zijn theoretische kennis vertaalt naar en toepast in de praktijk van de werksituatie.

De praktijkopdrachten kunnen worden beoordeeld. Een beoordelingsmodel daartoe is in de methode opgenomen.

Docentenhandleiding

Voor de docent is een uitgebreide docentenhandleiding beschikbaar. De docent die lesgeeft met deze methode kan de docentenhandleiding aanvragen door een mail te sturen naar info@dwvdo.nl.

Inspelen op Innovaties voldoet aan de kerntaak voor het keuzedeel Inspelen op innovaties niveau 3 en 4, zoals in het MBO is vastgesteld. De studiebelasting is 240 uur.

Examens

Examens voor zowel de theorie en/of de praktijkopdrachten zijn beschikbaar. Hiervoor kunt u een e-mail sturen naar info@dwvdo.nl.

Bestellen

ISBN/EAN     : 978-90-826069-0-4
Titel                : Inspelen op innovaties
NUR-code     : 781
Vorm              : Paperback / softback
Prijs                : € 34,90
Bestellen       : info@dwvdo.nl

Informatie

Op woensdag 2 november organiseren wij een bijeenkomst over het examineren van keuzedelen. Het keuzedeel Inspelen op innovaties komt dan ook aanbod.

U kunt zich hier aanmelden voor deze bijeenkomst.

Preview

Hier kunt u de preview van de methode Inspelen op innovaties aanvragen.

Recente berichten

Laat een reactie achter

3 + negentien =

0