in Inspiratie, Keuzedelen

Het zal niemand ontgaan zijn: van 1 tot 12 november 2021 vindt de 26ste Klimaattop plaats in Glasgow. Tijdens deze Klimaattop proberen de deelnemende landen de afspraken uit het Akkoord van Parijs verder uit te werken. Ook onder jongeren is er grote belangstelling voor dit onderwerp. Sterker nog: gemiddeld zijn jongeren veel meer betrokken bij duurzaamheid dan ouderen! De Klimaattop is een mooie aanleiding om nog eens extra aandacht te besteden aan het keuzedeel Duurzaamheid in het Beroep. Dat vragen steeds meer studenten. Wij ondersteunen dit met een aantrekkelijke aanbieding.

Duurzaamheid is een breed onderwerp. Voor velen is het is ook een relatief nieuw onderwerp, ondanks dat het inmiddels al de 26e Klimaattop is. Voorheen was duurzaamheid een vaag begrip, iets voor geitenwollensokkendragers. Nu de gevolgen van klimaatverandering steeds meer voelbaar worden dringt het besef door dat duurzaamheid een centrale positie verlangt, ook in het onderwijs.

Het belang van onderwijs

Dat duurzaamheid leeft bij de studenten blijkt uit het feit dat veel studenten aan klimaatmarsen en andere activiteiten meedoen.  Vanwege de groeiende vraag van klanten moeten en willen steeds meer bedrijven duurzamer werken. De arbeidsmarkt daardoor vraagt om medewerkers die op de hoogte zijn van het thema duurzaamheid.

Veel scholen realiseren zich dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor studenten. Maar ze realiseren zich ook dat het de studenten een aantrekkelijk beroepsperspectief biedt. Hierom kiezen veel opleidingen ervoor aandacht te besteden aan duurzaamheid: als keuzedeel en steeds vaker met specifieke opleidingen.

Aan de slag met duurzaamheid

Je moet niet alleen over duurzaamheid praten, je moet er ook mee aan de slag, is een breed gedragen opvatting. Veel opleidingen besteden aandacht aan duurzaamheid in hun curriculum, bijvoorbeeld in de vorm van het keuzedeel Duurzaamheid in je beroep.

Graag ondersteunen wij docenten die aandacht besteden aan duurzaamheid in hun opleiding. Dat doen we met onze uitgave “Duurzaamheid in je beroep”. Met deze methode krijgt de student:

  • overzicht over de problematiek rond duurzaamheid, op wereldschaal en op persoonlijk niveau.
  • inzicht in achterliggende processen.
  • praktische kennis en ervaring in de beroepsomgeving. Dit is ook mogelijk in de vorm van het opzetten en uitvoeren van een duurzaam project.

Vanzelfsprekend wordt deze uitgave ondersteund door een uitgebreide docentenhandleiding en zijn er examens beschikbaar.

Aantrekkelijke aanbieding

We bieden onze uitgave “Duurzaamheid in je beroep” aan met een aantrekkelijke korting van tien euro. Uw prijs wordt € 27,50 plus verzendkosten.

U kunt uw exemplaren aanvragen via info@dwvdo.nl. Deze actie loopt tot 12 november.

Recente berichten

Laat een reactie achter

1 × 4 =

0