in Keuzedelen

“Hou het simpel”, is het advies van Marianne Konst en Gerard Aaftink over de ondernemende keuzedelen. Met DWvdO helpen Marianne en Gerard opleidingen bij het verzorgen van ondernemend onderwijs. “We willen zoveel mogelijk mensen laten proeven van ondernemend gedrag en van ondernemerschap!”

“Vaak wordt veel te ingewikkeld gedaan over ondernemen. Alsof het iets speciaals is, waar je een bijzondere gave voor moet hebben. Dat is onzin, ondernemen kan je leren en moet je leren,” aldus Gerard. “Als ondernemer ben je allereerst vakman. Daarnaast moet je weten wat er bij ondernemen komt kijken. Hoe beter je bent voorbereid hoe groter de kans op succes.”

“Zo bouwen wij ook onze methodes,” zegt Marianne. “We gaan uit van de praktijk, met praktische opdrachten en kennis waar het nodig is. Daarbij volgen we de stappen die een startende ondernemer zet.”

Onderwijs maken

Gerard is in 2003 begonnen als ondernemer. “Sindsdien hebben we bijna 1.000 mensen en organisaties begeleid en getraind. In 2007 zijn we via KCH en diverse ondernemende projecten gevraagd actief te worden in het onderwijs. Toen kwam Marianne er ook bij. Daarna ging het snel: trainingen gegeven, een digitale cursussen ontwikkeld, lesmethodes met examens gemaakt”

Lachend voegt Marianne toe: “Vijf jaar geleden vroeg een school of we onze leuke methodes ook in boekvorm hadden. Op die vraag konden we geen nee zeggen. Inmiddels hebben we zes uitgaves, op gebied van ondernemend gedrag, innovatie en ondernemerschap. Had je me vijf jaar gezegd dat we nu een educatieve uitgeverij onder de naam DWvdO zouden hebben, dan had ik je uitgelachen. Maar dit is ondernemen!”

Gouden combinatie

Binnen DWvdO is Gerard verantwoordelijk voor de zakelijke kanten. Marianne is verantwoordelijk voor de lesmethodes en de examens. Marianne is naast haar ondernemerschap ook werkzaam in het mbo-onderwijs. “Onze combinatie ervaren we als stimulerend, misschien wel een gouden combinatie.”

“We doen niet alles met z’n tweeën, hoor,” aldus Gerard. “Dat zou ook niet kunnen. We worden ondersteund door professionals op gebied van examinering, ICT, vormgeving en drukwerk. En niet te vergeten mensen die ons inhoudelijk bijstaan.” Op die manier hebben we alle deskundigheid op een moderne manier in huis.

Bewuste keuze

Het ontwikkelen van ondernemend gedrag, innovatie en ondernemerschap is een bewuste keuze. Het sluit aan bij de jarenlange ervaring. Marianne: “Om succesvol te worden is ondernemend gedrag voor iedere medewerker belangrijk. Dus ook voor studenten. Je leert vaardigheden die je in je hele werkzame leven nodig hebt.

Dat geldt ook voor ondernemen. Veel studenten zullen soms ondernemer moeten worden. Dat is heel veelzijdig, je komt van alles wat maatschappelijk speelt tegen. Motivatie is de basis van ondernemerschap. Wij vinden het heel belangrijk dat je studenten hier op een goede en professionele manier op voorbereid.”

Toekomst

“De volgende jaren gaan we graag door met het begeleiden van opleidingen met de ondernemende keuzedelen. We hebben veel ideeën, en hebben diverse titels in voorbereiding,” zegt Gerard desgevraagd. “We willen zo veel mogelijk mensen laten proeven van ondernemerschap. En daarbij houden we het graag eenvoudig!”

Recente berichten

Laat een reactie achter

8 − vijf =

0