in Algemeen

Wat wilt ú de minister vertellen? De minister wil meer aandacht voor ondernemend gedrag en ondernemerschap en meer samenwerking tussen onderwijs en bedrijfs-leven. Dat draagt bij aan een beter ondernemersklimaat. De negatieve gevolgen van de Corona-epidemie maakt samenwerking niet alleen noodzakelijk maar ook urgent. De vraag is: hoe gaan we die samenwerking versterken? Heeft u suggesties? Vertel het de minister!

De minister van Economische Zaken en Klimaat wil meer aandacht voor ondernemend gedrag en ondernemerschap en meer samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Dat draagt bij aan een beter ondernemersklimaat. Nu de negatieve gevolgen van Corona steeds meer voelbaar zijn, is dat niet alleen noodzakelijk maar ook urgent.

Ruimte voor innovatie

Samenwerken is belangrijk voor zowel het onderwijs als voor het bedrijfsleven. Nieuwe invalshoeken, andere manieren van lesgeven, ondernemend gedrag, nieuwe producten en duurzame oplossingen dragen bij aan een sterkere economie. Samen maken we ruimte voor innovatie. Het mbo speelt daarbij een grote rol.

In het voorjaar hebben wij onderzocht hoe de samenwerking tussen mbo-onderwijs en bedrijven op dit moment verloopt. Daarbij staan ondernemende projecten centraal. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Aan welke knoppen moeten we draaien om het nog beter te laten verlopen? Daaruit komen een aantal belangrijke thema’s naar voren.

Spannende combinaties

De thema’s zijn samengebracht tot spannende combinaties. In vier bijeenkomsten bespreken wij de thema’s samen met u: docenten uit het mbo en ondernemers. Aan de hand van uw kennis, ervaring en suggesties maken we een advies aan de minister. Een práktisch advies, want ondernemers en mbo-docenten kennen de praktijk als geen ander.

Dit zijn de combinaties en de data van de bijeenkomsten:

16 september  De veranderende klant en duurzaamheid, in Wildlands Emmen,

23 september  Kleine ondernemers en innovatie, Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg,

30 september  Diversiteit en ondernemerschap, Avifouna in Alphen aan de Rijn,

7 oktober         Regionaal werken en ondernemend gedrag, Burgers Zoo in Arnhem.

Vertel het de minister!

Bent u afkomstig uit het bedrijfsleven en heeft u ervaring met samenwerking met het mbo-onderwijs? Heeft u vanuit het onderwijs ervaring met samenwerking met het bedrijfsleven? Wat zijn volgens u de succesfactoren? En wat heeft u altijd al willen veranderen om het nog beter te laten verlopen? Neem deel aan een van deze bijeenkomsten en vertel het de minister.

Het resultaat van de bijeenkomsten wordt gepresenteerd on de slotbijeenkomst ‘Ruimte voor innovatie’ op 28 oktober in Blijdorp Rotterdam.

Meld u aan!

Hier kunt u zich nog aanmelden voor deze bijeenkomsten:

7 oktober       Regionaal werken en ondernemend gedrag, Burgers Zoo in Arnhem,

28 oktober     Slotbijeenkomst ‘Ruimte voor innovatie’, Blijdorp Rotterdam.

Vragen of suggesties?

Heeft u vragen of suggesties? Bel 06 10618646 of mail naar info@dwvdo.nl.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Stichting Welzowijs in samenwerking met DWvdO, in opdracht van RVO, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 

Recente berichten

Laat een reactie achter

vijf × vijf =

0