in Algemeen

Het is bijna lente en dat betekent dat we gaan nadenken over het volgend schooljaar. Bij gesprekken met docenten horen we vaak dat de studenten veranderen. En dat werkt weer door in ons onderwijs. Wat gaat er goed, wat moeten we anders doen, aan welke nieuwe zaken moeten we aandacht besteden? Het zijn precies deze vragen die we bij de inrichting van het programma voor het schooljaar 2024 – 2025 moeten beantwoorden. Wat zijn uw antwoorden?

Binnen het onderwijs hebben ondernemend gedrag en ondernemerschap een stevige positie veroverd. Niet voor niets want zowel de studenten als de samenleving vragen er om. Met onderwijs over ondernemend gedrag, ondernemende vaardigheden, een eigen bedrijf, innovatie en duurzaamheid wordt daar invulling aan gegeven. Vaak met plezier en succes!

De ontwikkelingen in de samenleving gaan snel. De samenleving verandert en stelt andere eisen. Studenten krijgen andere interesses en hebben misschien andere behoeften voor hun persoonlijke ontwikkeling, horen we van veel docenten.  Om ondernemend onderwijs zinvol te houden moeten we bij het onderwijs inspelen op die veranderende vragen.

Op welke verandering gaat u inspelen?

Wat zijn uw ervaringen met veranderende vragen van studenten en organisaties en bedrijven? Op welke verandering gaat u inspelen? Wij vragen naar uw ervaringen aan de hand van drie vragen:

  • Hoe belangrijk is ondernemend onderwijs?

  • Welke veranderingen bij studenten en samenleving herkent u?

  • Wat heeft u nodig om op de (veranderende) vragen antwoord te geven?

Deel uw ervaring!

Deel uw ervaring! Wij verzamelen de reacties en delen de samenvatting daarvan met u.

Stuur uw mail naar info@dwvdo.nl.

Belt u liever? Bel dan 06 10618646.

Uw collega´s zijn benieuwd naar uw ervaringen!

Recente berichten

Laat een reactie achter

6 − een =

0