in Algemeen, Keuzedelen

Het nieuwe schooljaar 2023 – 2024 werpt zijn schaduw al vooruit. Opleidingen maken de boekenlijsten, en bedenken hoe ze volgend schooljaar met de keuzedelen omgaan. Wat willen we meer, wat kan er beter en wat moet beslist anders? Hoe verrijken we het keuzedeel? Deze overwegingen gelden ook voor de ondernemende keuzedelen. Nu Studers is weggevallen is het ook belangrijk om te weten hoe studenten aan hun lesmateriaal kunnen komen. De kortste en goedkoopste weg is rechtstreeks via dwvdo.nl!

 Hoe gaan we volgend schooljaar door met de keuzedelen? Deze vraag stellen veel opleidingen zich. De keuzedelen zijn enige jaren geleden ingevoerd en examinering daarvan is verplicht. Gaan we door met de huidige keuzedelen of maken we andere keuzes? En als we door gaan: wat kan er meer, beter of anders? De belangrijkste feiten op een rijtje.

Ondernemende keuzedelen

Dit zijn de ondernemende keuzedelen:

Van elk van de keuzedelen is een preview beschikbaar. Deze preview kan je aanvragen op de pagina van het keuzedeel dat je zoekt.

De lesmethode

De methodes van DWvdO gaan uit van de professionele beroepspraktijk. De kenmerken zijn: volledig, gebaseerd op ervaring, degelijk en compleet met aansluitend examen.

Elke lesmethode is zowel digitaal als in boekvorm beschikbaar.. Een boek is handig omdat het de studenten structuur en overzicht biedt. In die situaties dat studenten niet vaak op school zijn zoals in geval van BBL voegt een online-omgeving toegevoegde waarde.

Van elke lesmethode is een digitale docentenhandleiding beschikbaar.
De handleiding kan je hier aanvragen.

Proefexemplaar is beschikbaar!

Proefexemplaren zijn vanzelfsprekend beschikbaar! Niets werkt zo goed als zelf de methode in handen te hebben en op geschiktheid te beoordelen. Proefexemplaren zijn beschikbaar tegen sterk gereduceerd tarief van € 17,50 euro.

Je kunt jouw exemplaren hier aanvragen.

Examineren

De examens zijn geschreven op de eisen van het keuzedeel. De examens zijn zo opgesteld dat de student deze geheel zelfstandig kan begrijpen en uitvoeren. Elk examen bestaat uit een Proeve van Bekwaamheid (PvB) in de vorm van een presentatie, aangevuld met een schriftelijk theorie-examen.
Previews van het examen kan je hier aanvragen

Ondernemende kwaliteiten kan je meten

Met de E-scan is het mogelijk om ondernemerscompetenties zichtbaar te krijgen en studenten te helpen deze te verbeteren. De E-Scan laat studenten online zien hoe hun ondernemende vaardigheden scoren. Ze ervaren wat hun sterke punten zijn en welke punten verbeterd kunnen worden.

Vraag hier je E-scan aan.

Meer weten of een afspraak maken?

Wil je meer weten of van gedachten wisselen?
Bel Gerard Aaftink via 06 10168646.
Of stuur een mail naar info@dwvdo.nl

Recente berichten

Laat een reactie achter

acht + een =

0